Eläimet

Tallimme eläimet esittäytyvät

PossuEsittelyssä kaikkien rakastama islanninhevosruuna Possu.
Possu on nimensä veroinen ruokailun suhteen, eväs kuin eväs niin Possulle kyllä kelpaa.
Possu on luonteeltaan tunteiden tulkki. Osaamalla olla rauhallinen ja kuuntelevainen sitä tarvitseville ja vauhdikas issikka sitä haluaville. Uusien polkujen etsiminen on Possun suosikki puuhaa samoin kärryttelylenkit onnistuvat Possun kanssa.
Ei ole päivää, ettei Possu leikkisi iloisesti pitkin tarhaa ystäviensä kanssa.

Possulla ratsastajan painoraja n.70kg

RipeIslanninhevosruuna Ripe
Ripe on tallin pienin islanninhevonen, mutta reippain työntekijämme. Ripe on aina valmiina metsäretkille, hän onkin meidän "Risto Reipas".
Retkillä Ripe etenee pehmein askelin ja Ripen kanssa ratsastaja voi nautiskella halutessaan myös tasaisesta töltistä.
Ripe on luonteeltaan utelias ja leikkisä. Tarhassa ollessaan Ripe onkin usein painimassa lauman nuorukaisen kanssa.

Ripellä ratsastajan painoraja n.65kg

MantaTallin pienimmät ratsastajat saavat nauttia mini Mantan kyydistä. Manta on suloinen shetlanninponitamma, joka toimii kiltisti hoitoponina ja saakin usein lettejä paksuun harjaansa. Manta on rohkea maastoilija ja kentällä pujottelee kartiot sekä ylittää puomit reippaasti. Entisenä raviponina kärryjen vetäminen on myös mieluista puuhaa pikkuiselle Mantalle.

Mantalla ratsastajan painoraja n.35kg

EinarIslanninhevosruuna Einar


Einari-poika Einarsson, Eikkuli, Einarinari.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Einari on Naavataipaleen  omakasvatti. Söpö, utelias ja vilkas karvaturrikka, joka olisi mielellään mukana kaikessa touhussa.
Leikittää vuorotellen kaikki vanhemmat ruunaherrat ja toisinaan saattaa keksiä kaikenlaista keppostelua joutessaan.. Naavataipaleen Einari onkin kuin Vaahteramäen Eemeli ja Naavataipaleella välillä raikaakin: "Einaaariiii!!!"

Einarilla ratsastajan painoraja n.85kg

Kirppu


Kirppu on kiltti ja pehmeä askelinen issikkaruuna. Kirppu on lauman johtoportaassa ja viihtyykin hyvin heinäkasan lähettyvillä.. Kirppu tykkää niin maastoilla kuin mennä kentälläkin.

Painoraja n.85kg.

Kalle


Kalle on komea kirjava islanninhevosruuna. Kalle on reipas askelinen ja omaa myös pehmeän töltin. Maastoilun lisäksi Kalle taipuu myös kentän kiemuroihin. 

Tämä herkkä herrasmiesruuna hurmaa ratsastajansa :)

Kalle viettää talven 2021-22 oman vakihoitajansa luona ylläpidossa.

Lampaat

Hilja ja NasuTilallamme asustaa kaksi kainuunharmas uuhta.

Luonteeltaan lampaamme ovat tyypillisiä kainuunharmaksia eli eloisia, uteliaita ja ystävällisiä. Ne nauttivat huomiosta, rapsutuksista ja harjaamisesta. 

 

Puput

Poppeli ja MininöpönenNaavataipaleen puput ovat rodultaan Belgianjättikaneja. Belgianjättikani on suurin kanirotu ja ne kasvavatkin 7-9kg painoisiksi. Luonteeltaan Poppeli on sosiaalinen, pitää silityksistä sekä herkuista. Mininöpönen on varautuneempi mutta tulee kyllä luokse jos hän itse katsoo sen sopivaksi.