Eläimet

Tallimme eläimet esittäytyvät

PossuEsittelyssä kaikkien rakastama islanninhevosruuna Possu.
Possu on nimensä veroinen ruokailun suhteen, eväs kuin eväs niin Possulle kyllä kelpaa.
Possu on luonteeltaan tunteiden tulkki. Osaamalla olla rauhallinen ja kuuntelevainen sitä tarvitseville ja vauhdikas issikka sitä haluaville. Uusien polkujen etsiminen on Possun suosikki puuhaa samoin kärryttelylenkit onnistuvat Possun kanssa.
Ei ole päivää, ettei Possu leikkisi iloisesti pitkin tarhaa ystäviensä kanssa.

Possulla ratsastajan painoraja n.70kg

RipeIslanninhevosruuna Ripe
Ripe on tallin pienin islanninhevonen, mutta reippain työntekijämme. Ripe on aina valmiina metsäretkille, hän onkin meidän "Risto Reipas".
Retkillä Ripe etenee pehmein askelin ja Ripen kanssa ratsastaja voi nautiskella halutessaan myös tasaisesta töltistä.
Ripe on luonteeltaan utelias ja leikkisä. Tarhassa ollessaan Ripe onkin usein painimassa lauman nuorukaisen kanssa.

Ripellä ratsastajan painoraja n.65kg

MantaTallin pienimmät ratsastajat saavat nauttia mini Mantan kyydistä. Manta on suloinen shetlanninponitamma, joka toimii kiltisti hoitoponina ja saakin usein lettejä paksuun harjaansa. Manta on rohkea maastoilija ja kentällä pujottelee kartiot sekä ylittää puomit reippaasti. Entisenä raviponina kärryjen vetäminen on myös mieluista puuhaa pikkuiselle Mantalle.

Mantalla ratsastajan painoraja n.35kg

EinarIslanninhevosruuna Einar


Einari-poika Einarsson, Eikkuli, Einarinari.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Einari on Naavataipaleen  omakasvatti. Söpö, utelias ja vilkas karvaturrikka, joka olisi mielellään mukana kaikessa touhussa.
Leikittää vuorotellen kaikki vanhemmat ruunaherrat ja toisinaan saattaa keksiä kaikenlaista keppostelua joutessaan.. Naavataipaleen Einari onkin kuin Vaahteramäen Eemeli ja Naavataipaleella välillä raikaakin: "Einaaariiii!!!"

Einarilla ratsastajan painoraja n.85kg

DisaIslanninhevostamma Disa

Disa on tallimme uusin asukas. Disa on reipas ja varmajalkainen maastoilija, jolta tölttikin taittuu mukavan letkeästi edeten. Luonteeltaan Disa on lempeän utelias. 

Manta-poni sekä Ripe ovat Disan parhaimpia ystäviä. Siksipä mistä löytyy Disa siellä varmasti ovat myöskin hänen ystävänsä.

Disalla ratsastajan painoraja n.85kg  

Kalle


Kalle on komea kirjava islanninhevosruuna. kalle on reipas askelinen ja omaa myös pehmeän töltin. Maastoilun lisäksi Kalle taipuu myös kentän kiemuroihin. 

Tämä herkkä herrasmiesruuna hurmaa ratsastajansa :) 

Lampaat

Justiina, Hilja, Kato ja NasuTilallamme asustaa neljä kainuunharmas uuhta, eli sopuisassa tyttölaumassa elellään. 

Justiina ja Hilja ovat tilallemme muuttaneita, kun taas Nasu on syntynyt keväällä 2019 Naavataipaleelle. 

Luonteeltaan lampaamme ovat tyypillisiä kainuunharmaksia eli eloisia, uteliaita ja ystävällisiä. Ne nauttivat huomiosta, rapsutuksista ja harjaamisesta. 

 

Puput

Poppeli ja MininöpönenNaavataipaleen puput ovat rodultaan Belgianjättikaneja. Belgianjättikani on suurin kanirotu ja ne kasvavatkin 7-9kg painoisiksi. Luonteeltaan Poppeli on sosiaalinen, pitää silityksistä sekä herkuista. Mininöpönen on varautuneempi mutta tulee kyllä luokse jos hän itse katsoo sen sopivaksi.